Portfolio

Een greep uit mijn portfolio:

Voor VHP Echtscheidingsbemiddeling, een activiteit van Van Hooft & Postema Holding BV, maakte ik in 2013 een website (zie ook hieronder). In de loop van 2014 zijn we in gesprek geraakt over een redesign van de andere websites van de organisatie. Deze sites (vanhooftenpostema.nl en knopsassurantien.nl) zijn in april 2015 opgeleverd. De bouw en technische zaken zijn verzorgd door DenK Internet Solutions. Mijn rol was regie, ontwerp, tekstschrijven en advisering. Het resultaat is naar tevredenheid van alle betrokken partijen, zoals ook blijkt uit dit artikel op de site van DenK Internet Solutions.

Mijn werk voor Van Hooft & Postema beperkt zich overigens niet tot de websites. Met name het tekstschrijven en -redigeren is meer en meer onderdeel van mijn werk aan het worden. Zo hebben we onlangs een Serviceabonnement ontwikkeld en wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe website voor de makelaardij tak.

klant: Van Hooft & Postema, Maren-Kessel
werkzaamheden: coördinatie internetactiviteiten (ontwikkeling, ontwerp, regie, inrichting, onderhoud, consultancy, SEO, meedenken, tekstschrijven, tekst redigeren)
periode: augustus 2014 – doorlopend
websites: www.vanhooftenpostema.nl en www.knopsassurantien.nl

Van Hooft & Postema

Knops Assurantiën


Voor Stoffers Internetbedrijven verzorgde ik opzet, inrichting, onderhoud en operationeel blijven van meerdere webshops. Daarnaast gaf ik e-commerce adviezen, ontwikkelde merk-concepten en dacht mee over strategie en marketing. In januari 2017 beëindigde het bedrijf onverwacht haar activiteiten.

Enkele van de shops waren reeds actief en zijn door mij opgeschoond, geactualiseerd en ingrijpend uitgebreid. De shops werden gebouwd met ShopFactory e-commerce software.

klant: Stoffers Internetbedrijven, Lommel (B)
werkzaamheden: inrichting, onderhoud, consultancy, SEO, layout, meedenken
periode: september 2013 – januari 2017
websites: plintenshop.be, traprenovatiewinkel.be, profielenshop.be, trapleuningenshop.be, hekwerkonline.be, stoffersdecorshop.be, stoffersinternetbedrijven.be

Update 31/01/2017: Laatste nieuws over Stoffers Internetbedrijven

Deze diashow vereist JavaScript.


Voor Tandtechniek van Beijsterveldt in Rijen heb ik een nieuwe website voorbereid, ontworpen, gebouwd en ingericht, en een bestaande website aangepast en geüpdate. Daarnaast heb ik bedrijfs- en productfotografie gecoördineerd, layouts, logos en huisstijl gestructureerd, webhosting verzorgd en social media opgezet.

Onlangs (maart 2017) is de website ingrijpend geüpdate.

klant: Tandtechniek van Beijsterveldt, Rijen
werkzaamheden: ontwikkeling, ontwerp, bouw en inrichting websites, verbetering corporate style, consultancy
periode: augustus 2014 – februari 2015 / 2014 – doorlopend
websites: ttlvanbeijsterveldt.nl, solidbite.nl

Website Tandtechniek van Beijsterveldt 2017

Solidbite


Voor VHP Echtscheidingsbemiddeling, een activiteit van Van Hooft & Postema, heb ik de website ontwikkeld, het logo ontworpen en geadviseerd over de invulling van de website. Daarnaast loopt ook de web hosting en de domeinregistratie bij Studio Tal. Dit project is in drie fases uitgevoerd: 1) Praatstuk op basis van eerste ideeën, 2) Ontwerp en 3) Invulling. Werkzaamheden zijn over een maand uitgespreid. Een dergelijke website kan echter in enkele dagen ontwikkeld worden.

In maart 2017 is de layout volledig herzien.

klant: Van Hooft & Postema, Maren-Kessel
werkzaamheden: responsive web design, cms, visual design, consultancy, web hosting, domeinregistratie
periode: oktober 2013 / maart 2017
website: www.vhpechtscheidingsbemiddeling.nl

VHP Echtscheidingsbemiddeling vs 2017

Een andere activiteit van Van Hooft & Postema is Van Hooft & Postema Makelaardij. Naast het ontwerp van het logo heb ik de ontwikkeling van de website aangestuurd en gecoördineerd, foto’s geselecteerd en teksten geredigeerd.

klant: Van Hooft & Postema, Maren-Kessel
werkzaamheden: coördinatie internetactiviteiten (ontwikkeling, ontwerp, regie, inrichting, onderhoud, consultancy, SEO, meedenken, tekstschrijven, tekst redigeren)
periode: 2015 – doorlopend
website: www.vanhooftenpostemamakelaardij.nl

Van Hooft & Postema Makelaardij


Mike Keneally is een zanger/multi-instrumentalist/componist uit San Diego, California. Hij was één van de eerste artiesten met een eigen website, in 1994 gebouwd door zijn vriend en manager Scott Chatfield. In de zomer van 2013 heb ik voor Mike een nieuwe WordPress website ontwikkeld en gebouwd; de website ging op 30 augustus 2013 online. In januari 2014 is een geüpdate versie verschenen. En in juni 2017 is een volledig nieuwe layout doorgevoerd.

klant: Exowax Recordings LLC, Leucadia, CA (USA)
werkzaamheden: responsive web design, cms, visual design, consultancy, sitebeheer
periode: fase 1: mei-augustus 2013, fase 2: doorlopend
website: www.keneally.com

keneally.com

Mijn eerste Keneally-gerelateerd werk dateert van 1998, toen ik de Mike Keneally Tour Chronology heb opgezet, een archief van alle Keneally live optredens. Meer dan 15 jaar later nog altijd een belangrijke database voor Keneally fans. In combinatie met de nieuwe keneally.com website is de nieuwe WordPress Chronology eind augustus 2013 online gegaan.

klant: AA/Exowax Recordings LLC, Leucadia, CA (USA)
werkzaamheden: responsive web design, cms, visual design, consultancy, sitebeheer
periode: 1998 – doorlopend
website: www.keneally.com/chronology

Mike Keneally Tour Chronology


Save Pacific View is een “grassroots” organisatie die -succesvol- strijdt voor het behoud van Pacific View, een markant schoolgebouw in Leucadia, bij San Diego in California. De website zelf is door mijn goede vriend Scott, één van de initiatiefnemers, opgezet. Ik schiet waar nodig bij.

klant: Obvious Moose Communications, Leucadia CA (USA)
werkzaamheden: finetunen layout, opzet van een forum, inrichten van een eenvoudig login systeem, technische ondersteuning
periode: 2014-2015
website: www.savepacificview.org

Save Pacific View


Stichting Drimmelen Connect! is een organisatie die is voortgekomen uit The Passion. In 2015 maken zij Vluchtweg, een activiteit rond 4 en 5 mei. Ik heb een eenvoudige website opgezet, het logo uitgewerkt en enkele andere werkzaamheden verricht.

klant: Stichting Drimmelen Connect!, Made
werkzaamheden: opzet, advisering, bouw website, uitwerking logo
periode: 2014-2015
website: www.drimmelen-connect.nl

Drimmelen Connect


Cidanka | Adriaanse Assemblage was gedurende 25 jaar mijn bedrijf. De eerste versie van de website ging in 1997 de lucht in. Ik ontwierp de logo’s, huisstijl en layouts voor alle vormen van communicatie, en coördineerde alle ICT activiteiten. De activiteiten zijn inmiddels verkocht en/of stopgezet; het bedrijf slaapt.

klant: Cidanka | Adriaanse Assemblage, Zevenbergen
werkzaamheden: web design, visual design, sitebeheer
periode: 1997-2013
website: www.cidanka.nl [inmiddels offline]


Spraakvermaak is een maandelijkse talkshow over politiek, cultuur, sport, de lokale gemeenschap, etc. Ik heb de website gebouwd (de huidige versie draait op een WordPress platform), hield de website en de social media bij, en ik verzorgde het ontwerp en uitvoering van drukwerk, seizoenkaarten, sponsoruitingen, etc. Na negen seizoenen heb ik in het voorjaar van 2016 mijn taken overgedragen.

klant: Stichting Spraakvermaak, Terheijden
werkzaamheden: responsive web design, cms, visual design, sitebeheer, webredactie, social media
periode: 2007-2016
website: www.spraakvermaak.nl

Spraakvermaak


Veers Erfgoed is de heemkundekring van Raamsdonksveer. Ik heb de WordPress-website gebouwd en onderhield deze. Bij projecten en evenementen coördineerde ik de online activiteiten. Per 1 januari 2016 heb ik deze taken overgedragen.

klant: Stichting Veers Erfgoed, Raamsdonksveer
werkzaamheden: responsive web design, cms, visual design, sitebeheer
periode: september-oktober 2012, 2012-2015
website: www.veerserfgoed.nl

Veers Erfgoed


Antal Adriaanse. Door de jaren heen heb ik veel liedjes geschreven en opgenomen. Een deel daarvan bevindt zich in de bijna af fase en enige tijd geleden heb ik besloten om een e.p. samen te stellen met een zestal van deze liedjes. Het is een eenmansoperatie; ik heb alles zelf en alleen gedaan. De single is in november 2013 verschenen, de ep “Tegels” volgde kort daarna. Begin 2015 verscheen een nieuwe ep getiteld “Gisteren”. En tegelijkertijd is ook de nieuwe website live gegaan.

klant: AA
werkzaamheden: responsive web design, sound design, digital distribution
periode: 2010 – doorlopend
website: www.antaladriaanse.nl

Antal Adriaanse


De Testpiloten is een project van Edwin van Mook en Antal Adriaanse. Ik bouwde en runde de website (op een Blogger platform) en social media. Ik schreef, produceerde, nam op en mixte het album “Morgen”. Het album is in mijn studio opgenomen. Ik ontwierp het logo en het artwork voor de cd, coördineerde de feitelijke productie van cd en boekje, bracht het album onder bij de digitale distributors (iTunes, Spotify, Amazon, etc) en zette de marketing campagne op.

Na een lange pauze werken we momenteel aan een nieuwe EP. Verwachte release mei 2017. Bij een nieuwe EP hoort een nieuwe website.

klant: Tal’s Muziek Fabriek, Made
werkzaamheden: responsive web design, cms, visual design, sitebeheer, social media, sound design, etc.
periode: 2009 – doorlopend
website: www.detestpiloten.nl

Website De Testpiloten

Website De Testpiloten


Belker is een Nederlandse singer/songwriter. Ik arrangeerde, produceerde, nam op en mixte zijn album “Made”. Het grootste deel van de opnames hebben in mijn studio plaatsgevonden.

klant: Desmond Haneveer, De Meern
werkzaamheden: sound design
periode: 2011-2013
meer informatie: www.belker.nl

Dit is een kleine greep uit de projecten waaraan ik gewerkt heb. Neem voor meer voorbeelden of meer informatie gerust contact met me op.