Op zwart

Op zwart

Ik heb vandaag -opnieuw- een site op zwart moeten zetten. Met de pest in mijn lijf, want het is nogal een maatregel. Het is de op één na zwaarste maatregel die ik kan treffen als een klant de rekeningen niet betaalt en niet reageert op emails, herinneringen, waarschuwingen en aanzeggingen.

Ik wijs klanten niet graag de deur. Soms kan het niet anders. Jammer dat het zover heeft moeten komen.

 

De wereld verandert

Ik zat onlangs met een aantal collega-ondernemers aan tafel. Het gesprek kwam op het onderwerp ‘buy local’. Een van de aanwezigen had net een nieuwe wasmachine bij de lokale wit- en bruingoedspecialist aangeschaft, in plaats van bij Coolblue of een andere online retailer. Want “we moeten voor elkaar blijven zorgen, en dan betaal ik graag iets meer”, zo zei hij. Natuurlijk biedt de lokale retailer meerwaarde op het gebied van bijvoorbeeld service. En ‘buy local’, het gunnen aan de plaatselijke winkelier, is goed voor de lokale economie. Een sympathieke gedachte, waarvoor alle respect.

Maar het deed me denken aan een verhaal wat een winkelier me ooit vertelde. Toen Makro zich vestigde in Breda, lang geleden, wilde de lokale ondernemersvereniging een boycot van Makro afspreken. De ondernemers in het dorp moesten lokaal blijven kopen. Want dit was oneerlijke concurrentie. En natuurlijk kwamen diezelfde lokale ondernemers -zeker die met het hoogste woord- elkaar daags erna al tegen bij Makro. Want ‘buy local’ is prima, maar de laagste prijs betalen, dat wint het uiteindelijk toch. Zeker voor kruideniers…

Mijn punt is dat de wereld verandert, is veranderd, en zal blijven veranderen. Inmiddels zijn de meeste lokale retailers opgegaan in een grotere winkelformule of -keten, hebben zich gericht op een specifieke nichemarkt, of zijn simpelweg verdwenen. Slechts een enkeling is standvastig en blijft succesvol in de alsmaar sneller veranderende wereld.

Makro zelf wordt ook ingehaald door de realiteit van online retailers, niet in de laatste plaats omdat ze ervoor gekozen hebben om niet -in ieder geval als Makro- online actief te zijn. Dat, en het niet met de tijd meegaan, kostte eerder grote namen als V&D, Harense Smid, Dixons en Perry Sport de kop. Terwijl juist ‘cross channel’ -zowel online als via winkels kopen- tegenwoordig meer normaal dan uitzondering is bij consumenten, en mits goed aangepakt vooral daar de kansen liggen.

En dat brengt me op dit bericht in het AD van gisteren: ‘Webshops opgepast: AliExpress en andere reuzen komen er aan‘. Het is een duidelijk verhaal. Dus bereid je voor. Wees creatief. Denk buiten de lijntjes. Ze komen er aan. Ze zijn er al.

Alibaba
Afbeelding geëmbed van ad.nl, foto Reuters

 

SOLRAC

SOLRAC Webshops

10/08/2020:
Via via hoor ik dat men de bedrijfsactiviteiten toch weer heeft opgepakt, onder meerdere namen. Wat ik ervan vind doet er niet toe. Studio Tal heeft hier in ieder geval niets mee te maken.

01/07/2018:
De dienstverlening aan deze klant is per 1 juli 2018 stopgezet.

16/05/2018:
De heer Stoffer heeft mij bericht dat hij zijn handelsactiviteiten heeft moeten staken. Voor meer informatie verwijs ik naar solrac.be (06/2019: niet langer actief).


Deze week zijn twee door Studio Tal gebouwde en ingerichte webshops van SOLRAC Handelsonderneming online gegaan.

SOLRAC Plinten & Profielen Shop
plintenenprofielen.shop

SOLRAC Plinten & Profielen Shop

SOLRAC Trapvernieuwers Shop
trapvernieuwers.shop

SOLRAC Trapvernieuwers Shop

Tipton & Gutenberg

WordPress 4.9 – Tipton

WordPress 4.9 -Tipton- is deze week vrijgegeven. Voor klanten betekent het dat de website vandaag of morgen wordt geüpdate. En zoals altijd zal ik een oogje in het zeil houden, zodat de update geruisloos plaatsvindt. Voor ontwikkelaars zoals ik biedt WordPress 4.9 een aantal verbeteringen -met name voor wat betreft de layout- die het werken een stuk gemakkelijker maken.

“Tipton” is de laatste grote WordPress release voor de nieuwe generatie van WordPress wordt uitgerold. In WordPress 5.0 zal de Gutenberg editor worden geïntroduceerd; een nieuwe en ingrijpende benadering, zowel van de editor als de hele structuur van WordPress. Die release staat gepland voor 2018 (ik verwacht tegen de zomer).

WordPress 5.0 – Gutenberg

Het Gutenberg project wordt door de WordPress community met zowel belangstelling en goede hoop als bezorgdheid tegemoet gezien. De WordPress economie draait om vele miljarden euro’s/dollars; van kleine papa/mama ondernemingen met een webshopje tot multinationals met complexe website structuren. Daarnaast zijn er de ontwikkelaars, beheerders en andere dienstverleners die hun boterham verdienen met WordPress gerelateerde diensten. Het Gutenberg project levert dan ook veel discussie en weerstand op.

Het zal ongetwijfeld op z’n pootjes terechtkomen. En wat ik tot nu toe van Gutenberg gezien heb, ziet er veelbelovend uit. Tot die tijd is er met versie 4.9 weer een flinke stap voorwaarts gemaakt.

Website Koffiepunt Lunchroom

De nieuwe website van Koffiepunt (koffie-punt.nl) is vanaf vandaag live. Neem eens een kijkje op de site, en -belangrijker- stap eens binnen bij Koffiepunt Lunchroom, Marktstraat 8a in Made. Zeg maar dat ik je gestuurd heb.

Antal Adriaanse

22/10/2018: De dienstverlening aan deze klant is stopgezet.
01/10/2019: Het domein koffie-punt.nl is niet langer actief.