save pacific view

SavePacificView.orgVoor mijn compaan Scott uit Encinitas, California heb ik in de afgelopen maanden technische ondersteuning verleend aan de website voor SavePacificView.org.

Het pand en de terreinen van Scott’s oude (inmiddels niet meer in gebruik zijnde) school Pacific View in Encinitas, CA stonden op de nominatie geveild te gaan worden. Save Pacific View is een groep bezorgde kustbewoners die proberen de historische panden en gronden in het publieke domein te houden, voor nu en later. Eén van de kanalen is een website.

Fase 1

Voor de WordPress website was het Destro thema als basis gekozen. Al doende bleken er wat technische haken en ogen te zitten aan wat Scott wilde (petitieformulier, video, aangepaste header, etc), en dus riep hij begin februari mijn hulp in. Met wat aanpassingen waren de meeste problemen vrij eenvoudig op te lossen.

De actie van Save Pacific View bleek een succes. De veiling van de school werd eerst uitgesteld, vervolgens afgeblazen, en uiteindelijk besloot de city council de school te kopen. Waarmee fase 1 -de redding- geslaagd was.

SavePacificView.org

Fase 2

Fase 2 is het vinden van nieuwe bestemmingen en fondsen. Een belangrijk aspect is het actief laten meedenken en -praten van de community.

Met dit voor ogen vroeg Scott me om de website uit te breiden met een forum (bbPress) en social login. De social login zorgt ervoor dat het inloggen op het forum laagdrempelig en eenvoudig is (door gebruik van Facebook, Twitter en Google+ accounts), zonder de deuren wijd open te zetten voor spammers.

Het implementeren van deze aanvullende onderdelen bleek ingewikkelder dan gedacht. Met name de structuur van Destro leverde enkele problemen op. Maar problemen zijn er om opgelost te worden, en dat is dan ook gelukt.

Gisteren is de veiling definitief afgeblazen en ondertussen zijn de discussies -zowel op de site als in de gemeenschap- in volle gang.

Meer informatie: savepacificview.org

SavePacificView.org